www.mobarn.noVåre barnehager

Valgdag på Lyngen!

Valg for barna 13.09.21 Det er ikke bare vi voksne som har valg i mandag 13.09, men også barna på avdeling Trekanten. Her skal barna gjennomføre et hemmelig valg i eget "valglokale", hvor dem på lik linje med oss voksne bekrefte identitet ved ankomst ved å krysse av bilde av seg selv, velge bilde 1 eller 2, putte svaret sitt i konvolutt, få stempel av "valgkomiteen", før konvolutten puttes i valgurnen. Så blir det veldig spennende før resultatet er klart... hvem får flest stemmer?! Blir det en herlig fruktsalat eller blir det en deilig smoothie til fruktmåltidet?

 

I følge rammeplanen (2017, S.8), som er vårt styringsverktøy, skal også barna få kjennskap til demokrati:  

"Gjennom å delta i barnehagens fellesskap skal barna få mulighet til å utvikle forståelse for samfunnet og den verden de er en del av. Barnehagen skal fremme demokrati og være et inkluderende fellesskap der alle får anledning til å ytre seg, bli hørt og delta. Alle barn skal kunne få oppleve demokratisk deltakelse ved å bidra og medvirke til barnehagens innhold, uavhengig av kommunikasjonsevner og språklige ferdigheter" 

 

Valglokalet:

 

RESULTATET! :

Stemningen var til å ta å føle på, og hvert enkelt barn var muse stille i valglokalet og gjorde sin plikt!

Hver og en tok valget alvorlig. De fikk veiledning i lokalet på hvordan det skulle gjennomføres, før de gikk til sitt avlukke for å avgi sin stemme.

De teipet iherdig igjen konvolutten før de fikk stempel og la konvolutten i valgurna.

Etter en spennende "valgvake", endte det med uavgjort!

Så vi måtte gjennomføre nok et valg for å få en vinner!

Det blei  fruktsalat som stakk av med seieren, og  nå er vi veeeeeldig klare for å kose oss med en deilig fruktsalat, stemt frem av barna på avdeling Trekanten!

Det var for øvrig 93% av de med stemmerett som deltok! det var en bra oppslutning rundt valget!

Mvh Team Trekanten